House of Creative Chaos

06 822 16 878

margie@houseofcreativechaos.nl

Margie ontmoet … Bruun Laeven en Floortje Agema

by | Apr 29, 2023 | Podcast

Een Mortuarium is een plek waar je liever niet komt en dat is begrijpelijk. Maar als de omstandigheden je toch daar naartoe brengen dan wil je déze mensen om je heen.

Mensen die hun werk met zoveel bezieling en gevoel uitvoeren, en die tegelijkertijd ook een hele duidelijke missie en visie op hun werk hebben.

Ik sprak Bruun Laeven, destijds hoofd van de afdeling, en Floortje Agema, een van de medewerkers. Het moest het eerste gesprek worden in de reeks ‘Zullen we het eens over de dood hebben’… we startten net na de eerste golf van corona.

Wat ik geleerd heb? Dat ‘dood’ niet eng hoeft te zijn, dat je daarover met en tegen kinderen anders praat dan met en tegen volwassenen. En dat er echt nog veel meer te vertellen valt over hun werk, hoe zij ermee omgaan en wat zij anderen graag willen meegeven daarover, zodat er makkelijker over de dood gepraat kan worden; door iedereen.

Bruun introduceerde het thema ook in het curriculum van de studenten geneeskunde. Met zoveel succes dat ze af en toe een student op gesprek krijgt die een eigen initiatief heeft dat hun werk ondersteunt en verder brengt.

Ook weten hoe het zit? Luister dan naar de podcast ‘Zullen we het eens over de dood hebben …’, deel 1: Margie ontmoet … Bruun Laeven en Floortje Agema, medewerkers van het Mortuarium van het Radboudumc in Nijmegen hier.

Dank Bruun en Floortje voor jullie vertrouwen. En natuurlijk Gijs de Bakker van Soundseekers die het technisch mogelijk maakte.

Related Articles

Pin It on Pinterest