House of Creative Chaos

06 822 16 878

margie@houseofcreativechaos.nl

Hoe het zo is gekomen …

by | Mar 19, 2023 | Wat me bezighoudt | 0 comments

Gewoon een rustige zondagmiddag in de zomer, een paar jaar geleden; het broeit – letterlijk en figuurlijk – want het idee om weer ‘voor mezelf iets te beginnen’ leeft al zo lang, maar de tijd is er kennelijk steeds nog niet rijp voor.

Wanneer zou dat dan zijn? Die rijpe tijd … Er zouden nog jaren overheen gaan.

Het normale leven, drukke baan, man en twee kinderen opvoeden en een lieve blonde labrador, Bubbles, hebben me al die jaren beziggehouden. Maar, nu lijkt het eindelijk tijd te zijn … Steeds meer word ik getrokken naar (weer) ‘iets’ voor mezelf beginnen.

Het moet wel naast een vaste baan als woordvoerder kunnen natuurlijk, want er moet wel brood op de plank komen. Maar wat dan? In ieder geval iets met mijn creativiteit. Let wel, ik kan niet tekenen of zo, maar ideeën heb ik altijd in overvloed.

Als iemand even komt buurten op het werk of thuis; vast zit in een situatie, een ander perspectief of advies nodig heeft, voor een (lastige) keuze staat, dan ben je bij mij aan het goede adres. Dat zeggen anderen over mij in ieder geval. Ik kan er altijd wel wat mee … Ik kreeg van een oud-collega bij haar afscheid een post-it met de woorden: ‘blijf vooral je ‘blije ei’ gedrag houden… dat zet anderen namelijk ook aan tot andere gedachten, daarmee ben je van onschatbare waarde.’ Dank daarvoor ……… Niet in gebaande paden denken, dat past wel bij mij inderdaad.

Ik ben nogal nieuwsgierig van aard en zet dat tegenwoordig om in mooie gesprekken waar ik podcasts van maak; ik produceer en presenteer die in de serie ‘Margie ontmoet …’ Ik leen mijn stem ook voor voice-overs, ook zo leuk om te doen. En dan is daar nog mijn achtergrond met Engels… lesgeven blijf ik ook nog steeds leuk vinden; en zo is er nog zoveel dat ik te bieden heb en wat ik leuk vind om te doen; en waar ik ook nog anderen mee kan helpen.

Voilà, het fundament van House of Creative Chaos – Alles is Communicatie – is gelegd.

Mijn grootste zorg was of ik er wel genoeg tijd en ruimte voor heb of krijg…, maar, you’ll never know, if you don’t try. Zo gezegd, zo gedaan. Het duurde daarna nog wel even hoor.

Ondertussen ben ik weer voorzichtig begonnen met een oude liefde … de radio.; en ben ik weer actief bij de lokale omroep. Bij mijn vaste baan maak ik tegenwoordig ook radio en podcasts; en dat is niet alleen leuk maar het heeft ook z’n dienst bewezen tijdens de coronaperiode.

Nog steeds heb ik (stiekem) de ambitie om ‘iets’ te gaan doen bij de nationale radio. De connecties zijn voorzichtig gelegd … maar ik lijk toch nog wat koudwatervrees te hebben. Een grote stap om een demo te sturen naar een LinkedIn contact die bij de NPO2 Radio werkt … maar ik heb me voorgenomen dat het er eindelijk toch maar eens van moet komen … toch?

House of Creative Chaos, Alles is Communicatie, Blogs, Hoe het begon, Bubbles

Related Articles

Pin It on Pinterest